Volledig scherm
© Theo Peeters

Ook voor de vrouwen naar buiten met dat beeldscherm

BOXMEER - Tientallen voetballiefhebbers in Boxmeer hebben de halve finale die de Leeuwinnen gisteren speelden tegen Zweden samen gekeken op een groot scherm op het Wilhelminaplein. Ook de finale van zondag tegen de Verenigde Staten is daar te zien.

Gaat het om mannen, dan is het de gewoonste zaak van de wereld. Spelen ze op een Europees kampioenschap of om de wereldtitel voetbal, dan worden de grote beeldschermen van stal gehaald en op straat of plein neergezet. Bij de vrouwen was dat tot voor kort niet het geval.

In ieder geval niet in Boxmeer. Terwijl dat de thuisbasis is van twee internationals van het huidige Oranje: Lieke Martens en Kika van Es. Gisteravond was het zover: op het Wilhelminaplein konden fans dankzij Cantina La Bamba en Hotel Riche eindelijk de Oranje-vrouwen aan het werk zien.

Na de overwinning op Zweden moet Oranje zondag in de finale tegen de Verenigde Staten. Het Wilhelminaplein gaat dan op herhaling. Een nieuwe kans voor de thuisblijvers. En misschien een nog mooiere zege.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland