Volledig scherm
© ANP

Op zoek naar een baan? Meeste kans in de zorg

BOXMEER - Op zoek naar een baan? De kans is daarop in Brabant en Limburg in de zorgsector het grootst. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV. Of het nou gaat om een verpleegkundige, een arts of een verzorgende, de mogelijkheden worden ‘zeer goed’ genoemd. 

De verwachting is dat het aantal banen in de zorgsector dit jaar en de komende jaren alleen maar toeneemt. Met het stijgen van de werkgelegenheid neemt ook het aantal vacatures dat lastig in te vullen is toe. Dat is nu al het geval bij banen voor basisverpleegkundigen (mbo-niveau) en verzorgenden individuele gezondheidszorg. In dat laatste geval gaat het om onder meer werk in de thuiszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg.

Is voor die banen uiteraard een opleiding vereist, voor wie die niet heeft is er hoop. Omdat de personeelstekorten zo hoog zijn, werkt het UWV samen met zorginstellingen, werkgevers en opleiders. Werkzoekenden kunnen worden geworven en alsnog worden opgeleid voor een baan in de zorg. 

Het aantal uitkeringen daalt intussen fors. In Brabant met 16 procent in vergelijking met februari vorig jaar. In Limburg met 13 procent. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland