Volledig scherm
Scene uit Hans en Grietje, op gevoerd door Toneelvereniging Mariahout in openluchttheater Victoriaklef in Overloon. © Theo Peeters

Openluchttheater Overloon tevreden met aantal bezoekers

OVERLOON - Met de voorstelling ‘Hans en Grietje’ van toneelvereniging Mariahout heeft openluchttheater Victoriaklef in Overloon woensdag het theaterseizoen afgesloten. Een seizoen dat tot tevredenheid stemt, zegt bestuurslid Germien Martens. De zes voorstellingen trokken volgens haar tegen de twaalfhonderd bezoekers. Tweehonderd bezoekers per voorstelling, dat is geen slecht gemiddelde.”

Helemaal niet als je weet dat een openluchttheater het moet hebben van het weer. Al valt daar geen peil op te trekken. ,,Toen het 37 graden was, was het hier drukker dan toen het wat koeler werd.”

Het theater werd tien jaar geleden nieuw leven ingeblazen. ,,Doel was toen om bekendheid te creëren. Mensen moesten weten dat er in de zomervakantie elke woensdag een familievoorstelling is.” 

Samenwerking

Omdat het altijd beter kan, wordt volgend jaar aansluiting gezocht bij dorpshuis De Pit, waar ook theatervoorstellingen worden gehouden. Er komt één theaterprogramma waarin Victoriaklef en de Piot samen optrekken. 

Het openluchttheater denkt er ook aan volgend jaar een theaterprogramma voor volwassenen samen te stellen. In de planning staat verder de komst van een mobiele podiumoverkapping. Plannen daarvoor moeten nog worden uitgewerkt.

Volledig scherm
Veel publieke belangstelling voor Hans en Grietje, in openluchttheater Victoriaklef vertolkt door Toneelvereniging Mariahout. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland