Volledig scherm
De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen. © SK-Media

Opnieuw bosbrand in Land van Cuijk: paar hectare bos in brand bij Maashees

UpdateMAASHEES - Een paar hectare bos stond zaterdagmiddag in brand bij Maashees. De brandweer is aanwezig om het vuur te blussen.

Het vuur is ontstaan op de Vennenweg in Maashees.  De brandweerkorpsen  uit Vierlingsbeek en Sint Anthonis probeerden het vuur onder controle te houden.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweerkorpsen van Oeffelt en Haps moesten deze zaterdagmiddag ook uitrukken voor een bermbrand aan de Hertraksestraat in Sint Agatha.

Verhoogd risico

Sinds vrijdag geldt ook voor het Land van Cuijk als een van de laatste gebieden in Brabant een verhoogd risico op bos- en bermbranden als gevolg van de aanhoudende droogte. Vrijdagmiddag nog ging een stuk van het Brestbos in Boxmeer in vlammen op. ,,We hebben op dit moment geen signalen dat sprake is van brandstichting, zowel in Boxmeer, Maashees als Sint Agatha’’, zegt een woordvoerder van de brandweer Brabant-Noord zaterdagmiddag desgevraagd.

,,Aan het begin van droge en zonnige periodes zie je vaker wat meer bos- en bermbrandjes. Een bos gaat natuurlijk nooit uit zichzelf branden. Kan ook met onzorgvuldig gedrag van mensen te maken hebben. Daarom roepen we mensen ook op om alert te zijn. En bijvoorbeeld voorzichtig om te gaan met sigarettenpeuken.’’ 

Volledig scherm
De bermbrand in Sint Agatha © SK-Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland