Opnieuw oorlog in de bossen van Overloon, en je kunt er gewoon bij staan

VideoOVERLOON - Hoe ging het eraan toe tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name vlak voor de bevrijding? Daar konden de bezoekers van Oorlogsmuseum Overloon zaterdag (maar ook nog vandaag) achter komen in en bij Oorlogsmuseum Overloon. 

Re-enactmentgroepen (acteurs) hebben hun kampen opgeslagen in de bossen bij het museum. Ze laten zien hoe bezetters en geallieerden aan het front leefden en gaan daarbij in gevecht met elkaar.

Santa Fe is een vereniging waarvan de leden legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog bezitten die ze rijdend willen houden. De club wil de kennis over de oorlog overdragen. Samen met leden van andere verenigingen worden oorlogshandelingen nagespeeld.

Het Belang van Sante Fe? ,,Wij kunnen als museum nooit de bevrijding zo levendig neerzetten”, zegt Erik van den Dungen, directeur van Oorlogsmuseum Overloon. ,,Dit voegt echt iets toe.”

Het evenement is tweejaarlijks.  

Volledig scherm
Er wordt gevochten in Overloon. En daar kun je gewoon bij staan blijven kijken. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland