Babyfoon
Volledig scherm
Babyfoon © Shutterstock

Oproep: Breng géén babyfoons naar het Maasziekenhuis

BOXMEER / BEUGEN - ‘Doneer je babyfoon aan het Maasziekenhuis’. Dit bericht werd afgelopen weekend verspreid op Facebook. Een initiatief van buitenaf. Het Boxmeerse ziekenhuis heeft deze oproep stopgezet en wil mensen verzoeken om geen babyfoons te doneren.

Een Facebookgebruiker zag het idee bij een ander ziekenhuis voorbij komen. Een oude babyfoon doneren, zodat deze gebruikt kan worden als communicatiemiddel tussen de verpleging en de coronapatiënt. Nu moet de verpleger zich speciaal omkleden als hij iets aan de patiënt wil vragen. Dat is niet nodig als er een babyfoon wordt gebruikt.  En scheelt dus veel tijd. 

Een medewerker van het ziekenhuis zag dit bericht ook op Facebook voorbijkomen en heeft hierop gereageerd. ‘Het kon interessant zijn’, laat woordvoerder Olga ten Wolde van het Maasziekenhuis schriftelijk weten. Op de intensive care van het ziekenhuis wordt deze methode namelijk al langer gebruikt. 

Quote

We willen voorkomen dat mensen nu naar het ziekenhuis komen

Olga Ten Wolde, woordvoerder Maasziekenhuis

‘Dankbaar voor meeleven’

De oproep werd dus niet direct door het ziekenhuis stopgezet. ‘Wij kregen maandag diverse reacties van particulieren met de vraag of wij hun babyfoon kunnen gebruiken.’ Inmiddels is dit niet meer nodig.

‘Philips heeft zich ook gemeld. En kan nieuwe apparaten aanbieden’, zegt Ten Wolde.  Hierover is het ziekenhuis nu met elektronicabedrijf in gesprek. De oproep op Facebook is per direct stopgezet. 

‘We willen uiteraard alle mensen bedanken die zo met zorgverleners en patiënten meeleven’, zegt Ten Wolde. ‘Maar we willen voorkomen dat mensen nu naar het ziekenhuis komen, omdat een bezoek aan het ziekenhuis nu niet gewenst is. Het verzoek is dus ook om dit niet te doen.’

Maasland