Archieffoto van burgemeester Peter de Koning hier op een stoel bij Gennep. Vrijdag zit hij in Boxmeer op de bank bij het Gelderlander Nieuwscafé in De Weijer.
Volledig scherm
Archieffoto van burgemeester Peter de Koning hier op een stoel bij Gennep. Vrijdag zit hij in Boxmeer op de bank bij het Gelderlander Nieuwscafé in De Weijer. © Theo Peeters

Oud-burgemeester Peter de Koning geeft tekst en uitleg bij Gelderlander Nieuwscafé

BOXMEER - Ex-burgemeester Peter de Koning is vrijdag in De Weijer in Boxmeer te gast bij het Gelderlander Nieuwscafé. Hij neemt donderdag na een turbulente zomer afscheid van zijn gemeente Gennep. 

Hoe hij de afgelopen maanden ervaren heeft, hoe hij in onmin geraakte met zijn wethouders, of hij in het Gennepse stadhuis echt met deuren sloeg zoals wordt beweerd of was het een strijd van botsende karakters in het college?

Hij zal erover bevraagd worden door Gelderlander-verslaggever Herman Wissink en co-presentatrice Janneke Kennis van het oorlogsmuseum in Overloon.

Bereikbaarheid

Andere gast is vrijdag Henri Ebben uit Wanroij. Ebben is door een hoge dwarslaesie gekluisterd aan een rolstoel. Hij vindt bereikbaarheid van openbare gebouwen belangrijk.

Waar moet op gelet worden om rolstoelgebruikers, maar ook mensen met andere handicaps beter te laten functioneren in de maatschappij? Ebben gaat er over vertellen.

Dr. PeelenCultuurprijs

Linda Adam komt vrijdag vertellen over de Dr. PeelenCultuurprijs. Op 11 januari wordt bekendgemaakt wie de Boxmeerse prijs gaat winnen. Er zijn dit jaar maar liefst 21 verschillende voordrachten, die ook nog eens hoog van kwaliteit zijn.

Omroep Land van Cuijk

Vierde gast is Mark van der Linden. Hij is betrokken geweest bij een onderzoek naar de kijk- en luistercijfers van Omroep Land van Cuijk. Hij weet dus ook wie er volgende week bij de regionale omroep naar de uitzending van het Nieuwscafé kijken.

Het Gelderlander Nieuwscafé is vrijdag als altijd live, gratis bij te wonen in de theaterzaal van De Weijer in Boxmeer. Aanvang 17.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland