Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Al drie jaren viert Overloon de 11de van de 11de op de 11de van de 11de. © Ed van Alem

Overloon viert carnaval buiten, terwijl Maastricht juist naar binnen gaat

OVERLOON - De 11de van de 11de. De officiële aftrap van het carnavalsseizoen. Dit weekend waren er al verschillende feesten, maar Overloon viert het vandaag. Net zoals Maastricht, maar in tegenstelling tot dit grote voorbeeld blijft Overloon wél buiten. 

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken. En om wat licht in de duisternis te werpen start om 11.11 uur carnaval. Officieel dan, want veel plaatsen hebben het al gevierd. 

,,Het is een gok om een groot feest op maandag te organiseren. Maar we dachten, doe eens gek’’, zegt Bernie Gommans, bestuurslid van Carnavalsvereniging De Huibuuke uit Overloon. Voor het derde jaar op rij organiseert hij het Prinsenbal op het plein voor de kerk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
  PREMIUM
  In Bedrijf

  Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

  BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.
 2. Cardioloog Maasziekenhuis: ‘Mijn moeder heeft hier als verpleegkundige gewerkt’
  PREMIUM
  Ons Ziekenhuis

  Cardioloog Maaszieken­huis: ‘Mijn moeder heeft hier als verpleeg­kun­di­ge gewerkt’

  BEUGEN - Hij vindt het prettig dat hij een vak heeft gekozen 'waarin je bijna alles kunt beredeneren', zodat de klacht van de patiënt uitmondt in een behandeling die weer tot herstel moet leiden. Toch vindt cardioloog Giel van Helden van het Maasziekenhuis in Boxmeer dat puzzelen niet alleen een mooi onderdeel van zijn vak. ,,Het contact met de patiënten, dát geeft mij voldoening."

Maasland