Burgemeester Karel van Soest schaart zich achter zijn inwoners.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Karel van Soest schaart zich achter zijn inwoners. © Gemeente Boxmeer

Overloon vraagt om actie tegen ‘foute vluchtelingen’

OVERLOON - Inwoners van Overloon zijn de inbraken, insluipingen in woningen en mannen die zich verdacht ophouden bij hun huizen meer dan zat. In een brief aan de gemeente Boxmeer, getekend door 44 inwoners,  dringen ze aan op actie. Volgens hen gaat het om bewoners van het asielzoekerscentrum in het dorp. 

Volgens de briefschrijvers, die wonen aan de Rondweg, Heikantweg en Heikant, is het de afgelopen maanden en vooral de laatste twee weken raak. Verdachte mensen in hun tuinen, inbraken in woningen, schuren en kantines, inbraken in auto's. En ‘personen die al dan niet met een zaklamp door ramen van woningen kijken’. 

Het gaat in hun ogen ook om een specifieke groep: asielzoekers uit veilige landen die al eerder voor problemen zorgden in het dorp. Eind vorig jaar was er bij het asielzoekerscentrum nog een flinke vechtpartij - en niet voor het eerst - waarbij vooral mannen van Noord-Afrikaanse komaf waren betrokken die geen kans maken op een verblijfsstatus omdat ze in hun thuisland geen gevaar lopen.

Ze moeten terug, maar door stroperige asielprocedures gaat daar vaak lange tijd overheen. Als het thuisland al wil meewerken. Een landelijk probleem, constateerde burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer toen en nu. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland