Volledig scherm
foto ter illustratie © ROBIN UTRECHT

Pantein denkt zonder zorgstop te kunnen in zomer

BOXMEER - Hulpbehoevende ouderen zullen deze zomer niet, zoals vorig jaar nog, voor een gesloten deur komen te staan, als ze bij een zorgcentrum van Pantein voor het eerst voor zorg en opvang aankloppen. 

,,We hebben de personeelsplanning voor de zomerperiode rond weten te krijgen. Van opnamestops is nu dus geen sprake’’, zegt een woordvoerster van de Boxmeerse zorgstichting. Al is dat laatste ook weer geen honderd procent garantie. ,,Omdat zorg nooit voorspelbaar is. We doen ons uiterste best om ook in de zomerperiode de zorg aan cliënten zo goed mogelijk te regelen. Het kan zijn dat we onze werkwijze soms iets moeten aanpassen; dat we bijvoorbeeld op een eerder of later tijdstip langskomen dan mensen van ons gewend zijn. Cliënten worden daarover geïnformeerd.’’

Symfonie

Vorig jaar zomer moest Pantein voor het eerst in de historie nieuwe cliënten weigeren voor de zorgcentra Symfonie in Boxmeer en Op 't Hoogveld in Sint Anthonis. Duurde de opnamestop in Sint Anthonis enkele weken, die in Boxmeer omvatte tweeënhalve maand. Zowel in Boxmeer als Sint Anthonis was personeelstekort de oorzaak. In de vakantiemaanden in de zomer speelt het tekort aan zorgmedewerkers altijd extra op.

Vacatures

Eind vorig jaar stonden er, met ruim tweeduizend, nog een recordaantal vacatures in de Brabantse zorg open. Zonder tegenacties, zijn dat er in 2019 meer dan drieduizend. Het aantal vacatures bij Pantein, voor onder meer het Maasziekenhuis, de zorgcentra en de thuiszorg, is onverminderd hoog. De teller staat nu op 62, zo valt te zien op de website van de grootste regionale zorgaanbieder. Drie maanden geleden waren het er nog 60.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland