De Gennepse Malica Spiekman is een van de nieuwe zij-instromers bij Pantein. Ze werkt in zorgcentrum Norbertushof in Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gennepse Malica Spiekman is een van de nieuwe zij-instromers bij Pantein. Ze werkt in zorgcentrum Norbertushof in Gennep. © Theo Peeters

Pantein met koks en kapsters personeelstekort zorg te lijf

BOXMEER - Pantein zet voor haar zorgcentra zij-instromers in, mensen zonder enige vooropleiding op zorggebied. Die kunnen bij Pantein een leerwerktraject tot 'verzorgende IG' volgen. Hiermee wil de Boxmeerse zorgstichting het personeelstekort helpen terugdringen. 

4 reacties

 • T1plotseling

  5 jaar geleden
  Nog hartelijk "bedankt", Pinokkio Rutte en je nepchristelijke trawanten voor je "zorg''verzekering.
 • Loet

  5 jaar geleden
  Inderdaad, het maasziekenhuis en Pantijn krijgen nogal eens de gelegenheid om een PR verhaaltje in de Gelderlander te mogen houden, maar in feite is ook dit weer het gevolg van schandalig personeelsbeleid.Ik denk dat de directie best een spiegel voorgehouden mag worden door de Gelderlander...
 • M.J. Lamers

  5 jaar geleden
  wat een raar verhaal, weet dat op moment werknemers worden ontslagen, cq contract word niet verlengt daar zij volgens leiding overbodig zijn. Zijn medewerkers die al 13 jaar in allerlei functies hebben gewerkt bij pantein, twee jaar gelden nieuwe arbeids overeenkomst getekend om nu te kunnen worden ontslagen. wat een beleid en wat een schande dat je dan nu desondanks dat je op dit moment zo met mensen omgaat ,dit in de publiciteit durft te brengen.
 • Pam

  5 jaar geleden
  En die vakbekwame mensen komen echt niet meer terug, en zeker terecht.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?