Volledig scherm
Het gilde voor de kerk in hun dorp Oeffelt. © Salvator Mundi

Peelenprijs voor Oeffelts gilde Salvator Mundi

OEFFELT - Salvator Mundi uit Oeffelt heeft zondagmiddag de Dr.  Peelenprijs,  de cultuurprijs van de gemeente Boxmeer gewonnen. Het gilde sleepte vorig jaar de ereprijs van het mooiste en ordelijkste gilde van Nederland binnen en wordt daarvoor nog eens beloond. 

De stimuleringsprijs ging naar Hart-Koor Boxmeer. 

Boxmeer reikt ieder jaar de prijs uit aan een persoon of organisatie in de gemeente die zich heeft onderscheiden door één of meer culturele activiteiten. Daarbij kan het gaan om muziek, podiumkunsten, schrijverschap, evenementen, kunst en cultureel erfgoed.

Visitekaartje

Wat dat laatste betreft scoort het gilde, dat meer dan 600 jaar geleden werd opgericht, hoog. Salvator Mundi is betrokken bij allerlei dorps- en regionale activiteiten maar ook landelijk en buiten de landsgrenzen laten de gildeleden hun gezicht zien en vormen zo een visitekaartje voor de gemeente. 

Behalve een beeldje krijgt het gilde een geldprijs van 750 euro. Eenderde van dat bedrag wordt op de bankrekening van Hart-Koor Boxmeer bijgeschreven.  Dat koor wordt 'een kweekvijver voor muzikaal talent'genoemd.  De commissie die de winnaars aanwees uit vijf genomineerden voelt bij het koor 'de liefde voor muziek'. 

De prijzen zijn uitgereikt in cultureel centrum De Weijer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland