Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politie zet foto verdachte kraken Boxmeer op social media

BOXMEER - Omdat de zoektocht naar een inbreker in Boxmeer niets heeft opgeleverd, heeft de politie zijn foto onder andere via Facebook verspreid. De man bezocht op de zaterdagen 25 juni en 6 augustus een school aan de Stationsweg in Boxmeer en ging ervandoor met elektronische apparatuur.

Beide inbraken vonden plaats in het weekend, voor de middag. De inbreker zag over het hoofd dat hij door camerabeelden werd vastgelegd.

Social media
Die beelden zijn in eerste instantie intern bij de politie verspreid. Omdat dat niets opleverde, is nu besloten foto's van de man via social media op grotere schaal te verspreiden.

Toestemming
Volgens een woordvoerder van de politie is daarvoor toestemming gekregen van de officier van justitie. De foto is naar buiten gebracht omdat de man er duidelijk herkenbaar op staat en omdat het volgens de politie 'ook echt de verdachte' is.

Er wordt vanuit gegaan dat hij niet uit Boxmeer komt, omdat 'plaatselijke collega's hem niet herkennen'.

  1. Voor Judith en Tineke Steenbrink is barok hun dagelijkse wereld
    Klassiek

    Voor Judith en Tineke Steenbrink is barok hun dagelijkse wereld

    AMSTERDAM/UTRECHT De een-eiïge tweeling Judith en Tineke Steenbrink, in 1977 geboren in Nijmegen en getogen in Boxmeer, heeft met het door hen opgerichte ensemble Holland Baroque naam gemaakt, in binnen-en buitenland. Judith (viool) en Tineke (klavecimbel) zijn in de race voor de Edison Klassiek Publieksprijs 2017. Hun troef is het album Carrousel. Die plaat met allerlei soorten muziek heeft het in Amsterdam en Utrecht wonende duo opgenomen met de Rotterdamse trompettist Eric Vloeimans. Zondag wordt de winnaar van de Edison bekendgemaakt. Twee vrouwen, vijf stellingen.

Maasland