De huidige dieseltrein van Arriva op het station Molenhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige dieseltrein van Arriva op het station Molenhoek. © Theo Peeters

Provincies betalen niet mee aan tekort Maaslijn, Rijk moet extra 79 miljoen betalen

BOXMEER - De provincies Limburg, Brabant en Gelderland zijn niet van plan mee te betalen aan het miljoenentekort dat is ontstaan op plannen voor de elektrificatie en verdubbeling van de Maaslijn. De drie provincies hebben een brief gestuurd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Daarin houden ze vast aan het standpunt dat het Rijk voor het ontstane tekort moet opdraaien.

3 reacties

 • Dhr Loet

  11 maanden geleden
  Als je in de spits kijkt tussen cuijk en nijmegen dan klinkt het mij heel vreemd in de oren dat deze spoorlijn niet rendabel is. Dierenactivisten zouden gelijk op hun achterste poten staan als varkens of koeien op die manier vervoerd zouden worden. Mensonterend. De overheid moet gewoon dokken. Een dieseltrein, dat past toch niet in die klimaatgekte die ze over ons heen gooien.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het lijkt me verstandig dat we deze onrendabele treinverbinding OPHEFFEN. We gaan gebruik maken van een snelbus verbinding, dit is een stuk goedkoper en gaat bijna net zo snel.
 • Pam

  1 jaar geleden
  De provincies en het rijk vechten elkaar de tent uit wie nou wat betaald cq bijdraagt. Dit is al jaren aan de gang wat aangeeft dat het géén belang en prioriteit heeft om er samen uit te komen, laat staan dat het project er überhaupt komt, laat dat na jaren inmiddels al lang duidelijk zijn.