Volledig scherm
Afval gedumpt in het natuurgebied. Boswachter Willy van Schipstal kan de boel opruimen. © Ed van Alem

Puindump in het voorjaar is 'heel gewoon'

BEUGEN - Boswachter Willy van Schipstal van Brabants Landschap heeft er in het voorjaar een extra taak bij: het opruimen van afval dat in natuurgebieden is gedumpt. Maandag kon hij aan de slag in de Vilt in Beugen. 

Als het weer beter wordt, is het altijd prijs. ,,Dan wordt er weer verbouwd en ruimen mensen hun schuurtjes op. Het afval wordt in de natuurgebieden gedumpt.’’

Het lijkt inmiddels gewoon te worden: in zijn werkgebied tussen Keent en Vredepeel is het namelijk iedere week wel een keer raak.

Drugsrestanten

Behalve afval worden er ook regelmatig drugsrestanten gedumpt. Zo werden maandag tientallen zakken met wietafval gevonden in het buitengebied van Sambeek.

  1. Doodsbedreiging voor Thijs na ‘Hitlergroet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangstigend dat ik hieraan gelinkt wordt’
    PREMIUM

    Doodsbe­drei­ging voor Thijs na ‘Hitler­groet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangsti­gend dat ik hieraan gelinkt wordt’

    DEN BOSCH - Nog nooit zat PSV-fan Thijs op de tribune bij FC Den Bosch, maar hij wordt wel op social media genoemd als de maker van de geruchtmakende Hitlergroet op de tribune. Het gevolg zijn honderden berichten, inclusief doodsbedreigingen via Facebook. ,,Het is beangstigend dat je gelinkt wordt aan iets waar je niks mee te maken hebt.” Tijs uit Boxmeer treft hetzelfde lot.

Maasland