Medewerkers van brandweer en dierenambulance zijn druk met meerdere huisdieren in en buiten een woning aan de Korte Sint Janslaan in Sambeek.
Volledig scherm
Medewerkers van brandweer en dierenambulance zijn druk met meerdere huisdieren in en buiten een woning aan de Korte Sint Janslaan in Sambeek. © SK-Media

Reddingspoging van kat op schoorsteen leidt naar huis vol niet goed verzorgde dieren

SAMBEEK - De brandweer is donderdag rond het middaguur druk geweest met een kat op hoogte. Het dier zat op de schoorsteen van een huis aan de Korte Sint Janslaan in Sambeek en durfde niet meer naar beneden.

Een eerste reddingspoging met een hoogwerker mislukte echter omdat het dier de schoorsteen van de buren invluchtte. Daardoor lukte het niet meer om met de hoogwerker bij de kat te komen.

Het dier is uiteindelijk via de woning van de buren door de brandweer en  een medewerker van de dierenambulance uit de schoorsteen gehaald. Daarvoor zou zelfs enig sloopwerk nodig zijn geweest.

Omdat er volgens buurtbewoners meerdere huisdieren in de woning aanwezig zijn terwijl de bewoners op vakantie zijn, en er bovendien geen water voor de dieren aanwezig is, zijn de gemeente en handhaving ingeschakeld. In samenwerking met de dierenambulance wordt voor de dieren gezorgd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland