Volledig scherm
PREMIUM
De treinen op de Maaslijn zitten iedere dag propvol. © Ed van Alem

Reiziger op Maaslijn ziet af: Staan in stank van zweetvoeten

Overvolle treinen irriteren reizigers op de Maaslijn. Over stank van zweetvoeten, een airco die niet werkt en te laat op school komen. Vooral in de spits is het afzien.

De klachten in de brandbrief van de machinisten van Arriva naar hun werkgever worden bevestigd door de meeste reizigers. Student Wouter van Waes (20) uit Boxmeer stapt donderdagmiddag om drie uur - net vóór de spits - uit de trein vanuit Nijmegen. 

Op het perron van Boxmeer vertelt hij: ,,Doordeweeks reis ik elke dag op en neer naar de universiteit. In de meeste gevallen moet ik staan. Zelfs in de trein van half tien, kwart voor tien is het nog hartstikke druk. Door vertraging of uitgevallen treinen mis je een college of een deel van een toets. Ik kan toch niet altijd mijn vader bellen om me weg te brengen? De terugweg is ook weer stampvol.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Man stalkte jaar lang ex-vrouw in Boxmeer

    Man stalkte jaar lang ex-vrouw in Boxmeer

    DEN BOSCH/ BOXMEER - Een 41-jarige man uit Sambeek viel zijn ex-vrouw in Boxmeer een jaar lang lastig door haar honderden sms’jes te sturen, heel vaak te bellen en steeds weer met zijn auto door haar straat te rijden. Dat stelde het Openbaar Ministerie vanmiddag in Den Bosch. Het OM eiste voor de ‘belaging’ in 2016 en 2017 een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. De man zou bovendien 2500 euro moeten betalen aan het slachtoffer: smartengeld.

Maasland