Meesterkok René Brienen heeft aspergemaaltijden gemaakt voor het personeel van het Maasziekenhuis.
Volledig scherm
Meesterkok René Brienen heeft aspergemaaltijden gemaakt voor het personeel van het Maasziekenhuis. © Ed van Alem

René Brienen levert sterrenmaaltijd af voor personeel Maasziekenhuis: ‘In de keuken is het topdrukte’

BOXMEER - Aspergemaaltijden bereid door een sterrenkok. In het Maasziekenhuis werd donderdag een aantal aspergeboxen afgeleverd door René Brienen. 

Hij stond er als negenjarig kereltje al klusjes te doen. Gisteren was hij even terug bij wat hij noemt ‘zijn roots’. Sterrenkok René Brienen (57) leverde een aantal speciale aspergeboxen af bij het Maasziekenhuis in Boxmeer. Een handje vol.

En dat wil de kok, die met zijn restaurant Brienen Aan de Maas in Well een Michelinster heeft, iedere dag doen. Zodat het hardwerkende zorgpersoneel af en toe kan genieten van een sterrenmaaltijd. Uiteraard in deze tijd asperges. 

Blaren op de handen

Brienen maakt dagelijks aspergeboxen voor wie er interesse in heeft. ,,De asperges zijn niet aan te slepen”, zegt Brienen. ,,De mensen die in Well zitten te schillen hebben letterlijk de blaren op de handen staan. En in de keuken is het topdrukte.”

Net als veel horeca-collega’s heeft Brienen een mogelijkheid gezocht om in deze coronacrisis het hoofd boven water te houden. Eerder deze week ging het sterrenrestaurant Niven in Rijswijk al failliet. ,,Zo ver wil ik het niet laten komen", zegt Brienen. ,,Maar dan moeten we wel wat blijven doen. Zoveel vet heb ik ook weer niet op de botten. Als ik in deze periode mijn personeel kan blijven betalen, ben ik al dik te tevreden.”

Heldro-ijsjes

Overigens hebben ze bij het Maasziekenhuis geen klagen over aanbod van spullen voor het personeel. Vorige week werden er al tompoezen uitgedeeld en vandaag krijgt al het personeel van het ziekenhuis een ijsje van Heldro uit Ottersum. ,,In alle ziekenhuizen hebben mensen het druk. Maar het ziekenhuis in Boxmeer is toch óns ziekenhuis", zegt Jan Verbeeten van Heldro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland