De A73 is tijdelijk afgesloten geweest voor de berging van de aanhanger van een vrachtwagen met stro die was uitgebrand.
Volledig scherm
De A73 is tijdelijk afgesloten geweest voor de berging van de aanhanger van een vrachtwagen met stro die was uitgebrand. © SK-Media

Rijbaan A73 vrij, berging van afgebrande aanhanger van vrachtwagen duurt nog tot 22.00 uur

UpdateBOXMEER - De A73 bij Boxmeer is dinsdag aan het begin van de avond tot tweemaal toe afgesloten geweest voor verkeer doordat er in de spits een aanhanger van een vrachtwagen met stro in brand was gevlogen.

De snelweg was eerst vanwege de brand zelf in de richting van Nijmegen afgesloten voor verkeer, meldde Rijkswaterstaat tegen 17.30 uur. Een uur later was er weer een rijstrook open waardoor de inmiddels ontstane file wat afnam.

Even voor 19.00 uur werd de snelweg in de richting Nijmegen opnieuw geheel afgesloten voor bergingswerkzaamheden. Anderhalf uur later was de rechterrijstrook weer vrij en moest verkeer nog rekening houden met 20 minuten vertraging, aldus de ANWB. De bergingswerkzaamheden waren toen nog aan de gang. Dat duurt vermoedelijk nog tot 22.00 uur.

Er is een omleidingsroute vanaf Venlo bij knooppunt Zaarderheiken richting Eindhoven. 

De chauffeur van de vrachtwagen raakte bij de brand niet gewond. Hij heeft de aanhanger losgekoppeld en de vrachtwagen verder op stilgezet.

Een vrachtwagen staat in brand op de A73 bij Boxmeer.
Volledig scherm
Een vrachtwagen staat in brand op de A73 bij Boxmeer. © SK-Media

Maasland