Volledig scherm
De zitting was vandaag in het Paleis van Justitie in Den Bosch. © ANP XTRA

Rokende Pool (43) slaat en schopt man in Boxmeer: 225 euro boete en volgende keer de cel in

DEN BOSCH / BOXMEER - Een 43-jarige Pool sloeg en schopte op 11 juni 2019 een man in Boxmeer, die hem wees op een rookverbod. De politierechter in Den Bosch omschreef het als ‘zinloos geweld’ en veroordeelde de verdachte woensdagmiddag in Den Bosch voor een mishandeling en het ‘niet voldoen aan een ambtelijk bevel’.

De verdachte was met een groep landgenoten op weg naar Polen, toen hij bij een stop in Boxmeer werd aangesproken op de sigaret in zijn mond. Het latere slachtoffer probeerde de zaak gemoedelijk op te lossen en zei de man dat hij de sigaret in een container kon doen, als hij klaar was.

De Poolse verdachte had behoorlijk wat gedronken: 22 borrelglaasjes met wodka. Hij schold het slachtoffer uit en mishandelde hem. De verdachte had nog geen strafblad. Normaliter zou de man daarom een werkstraf hebben gekregen. Omdat de Pool echter geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland had, legde de rechter meteen een voorwaardelijke celstraf op, van één week. 

Hij kreeg daarnaast een boete van 225 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland