Volledig scherm
© Persbureau van Eijndhoven

Ruzie met straatcoach in Boxmeer na zeven halve liters bier

DEN BOSCH/BOXMEER - Een 31-jarige inwoner van Boxmeer reed vorig jaar met te veel alcohol op met zijn auto het perron van het treinstation op, na een ruzie met een straatcoach. De politierechter in Den Bosch veroordeelde de man voor rijden onder invloed tot een boete van 850 euro, naast een rijontzegging van 9 maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

De man liep op 29 juli 2018 het station van zijn woonplaats af. Hij was uitgegaan en had zo’n 7 halve liters bier gedronken. De man zag dat de auto van de straatcoach ‘verkeerd geparkeerd stond’. ,,Ik maakte daar foto’s van, maar daar was die meneer niet van gediend. Hij was heel boos.”

De man stapte volgens de straatcoach achter het stuur van zijn eigen wagen en scheurde recht op het slachtoffer af. Een getuige bevestigde dat de coach opzij moest springen. Rechter Koekoek besloot de Boxmerenaar desondanks niet te veroordelen voor een ‘poging toebrengen tot zwaar lichamelijk letsel’. Ze was niet helemaal overtuigd van diens schuld. De straatcoach had namelijk meerdere, tegenstrijdige verklaringen afgelegd.

Met de auto het perron op

De Boxmerenaar ontkende zelf heftig dat hij op de straatcoach in probeerde te rijden. Hij was vooral boos dat de straatcoach hem hierna probeerde te volgen. De man draaide daarom zijn auto en reed opnieuw naar het station. Hij ging met zijn auto tussen een paar paaltjes door en reed het perron op. De man zou toen opnieuw op de straatcoach af zijn gegaan. Een bedreiging, vond het Openbaar Ministerie. Maar ook voor dit feit sprak de rechter hem vrij. Het was onduidelijk wat er precies was voorgevallen.

De straatcoach zocht na het incident psychische hulp. De kosten daarvan kon hij echter niet verhalen op de verdachte, nu deze voor die incidenten is vrijgesproken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Pronkzitting De Geitenbok Boxmeer: feest in de zaal, rust achter schermen
    PREMIUM
    VIDEO

    Pronkzit­ting De Geitenbok Boxmeer: feest in de zaal, rust achter schermen

    BOXMEER - Een pronkzitting betekent een zaal feestgedruis. Maar achter het podium bij De Geitenbok heerst de kalmte. Juist omdat het gesmeerd loopt. Achter de coulissen van de pronkzitting van carnavalsvereniging De Geitenbok in Boxmeer, heerst zaterdagavond een bijna serene rust. In de zaal van Hotel Restaurant Riche waar artiesten en medewerkers zich voorbereiden op de acts van die avond, wordt er nog even gerekt en gestrekt, wat gedronken en geschminkt.

Maasland