Volledig scherm
Een lege vertrekhal Weeze tijdens de staking van Ryanair-piloten op 10 augustus. © foto dg

Ryanair: alle passagiers Weeze geïnformeerd over staking morgen

updateWEEZE - Passagiers van Ryanair-vluchten die morgen niet doorgaan van en naar vliegveld Weeze, net over de grens bij Gennep, zijn vanochtend op de hoogte gesteld. Duitse piloten en cabinepersoneel van de Ierse prijsvechter leggen morgen 24 uur het werk neer. 

Van de 400 vluchten in Duitsland gaan er morgen 150 niet door, maakte de vliegmaatschappij vanmiddag bekend. 

Het is nog niet bekend hoe hard vliegveld Weeze wordt getroffen, zegt een woordvoerder van de airport. Er staan voor woensdag veertien vluchten van Ryanair gepland. 

Passagiers van geschrapte vluchten hebben vanochtend een sms of e-mail gekregen. Ze krijgen hun geld terug of kunnen hun vlucht laten omboeken. Wie geen bericht heeft ontvangen mag er vanuit gaan dat zijn of haar vlucht doorgaat.

Alleen in Duitsland

De Duitse piloten en cabinepersoneel kondigden maandagavond de 24-uurstaking aan. Ze strijden voor betere werkomstandigheden. Omdat Ryanair-piloten in andere landen woensdag niet staken, vallen niet alle vluchten van en naar Duitsland uit. 

Ryanair noemt de staking 'onnodig', omdat al afspraken zouden zijn gemaakt over loonsverhoging en de inzet van een onafhankelijke mediator over de werkomstandigheden. 

Volledig scherm
Vliegtuig van Ryanair. © EPA

Piloten van de Ierse prijsvechter zijn bezig met een Europa-brede staking. Een datum is nog niet bekend, maar verschillende bronnen noemen vrijdag 28 september.

Vorige maand legde Ryanair-personeel ook het werk neer. Toen vertrokken op vrijdag 10 augustus slechts drie vluchten vanaf Weeze. Passagiers waren daarover toen dagen van tevoren geïnformeerd. 

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland