Volledig scherm
PREMIUM
Schijt aan de Grens staat in het teken van Zalige Zonde © DG

Schijt aan de Grens op professionele toer, huurt betaalde krachten in dankzij subsidie

OVERLOON - Schijt aan de Grens heeft betaalde krachten ingeschakeld om het grensoverschrijdende culturele festival verder te professionaliseren. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: kunstenaars en inwoners van Limburg en Brabant in deze regio met elkaar in contact laten komen.  

Die professionalisering is mogelijk dankzij een flinke subsidie van de gemeente Venray en de provincie Limburg. Moesten de organisatoren het op het eerste festival nog met een paar honderd euro doen, inmiddels is het budget gegroeid tot 60.000 euro. ,,We hebben een behoorlijke financiële injectie gekregen", zegt Jan Fleurkens uit Overloon, organisator van het eerste uur. 

Quote

,We hebben een behoorlij­ke financiële injectie gekregen

Jan Fleurkens, Organisator Schijt aan de Grens
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doodsbedreiging voor Thijs na ‘Hitlergroet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangstigend dat ik hieraan gelinkt word’
    PREMIUM

    Doodsbe­drei­ging voor Thijs na ‘Hitler­groet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangsti­gend dat ik hieraan gelinkt word’

    DEN BOSCH - Nog nooit zat PSV-fan Thijs op de tribune bij FC Den Bosch, maar hij wordt wel op social media genoemd als de maker van de geruchtmakende Hitlergroet op de tribune. Het gevolg: honderden berichten, inclusief doodsbedreigingen via Facebook. ,,Het is beangstigend dat je gelinkt wordt aan iets waar je niks mee te maken hebt.” Tijs uit Boxmeer treft hetzelfde lot.

Maasland