Volledig scherm
PREMIUM
Schijt aan de Grens staat in het teken van Zalige Zonde © DG

Schijt aan de Grens op professionele toer, huurt betaalde krachten in dankzij subsidie

OVERLOON - Schijt aan de Grens heeft betaalde krachten ingeschakeld om het grensoverschrijdende culturele festival verder te professionaliseren. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: kunstenaars en inwoners van Limburg en Brabant in deze regio met elkaar in contact laten komen.  

Die professionalisering is mogelijk dankzij een flinke subsidie van de gemeente Venray en de provincie Limburg. Moesten de organisatoren het op het eerste festival nog met een paar honderd euro doen, inmiddels is het budget gegroeid tot 60.000 euro. ,,We hebben een behoorlijke financiële injectie gekregen", zegt Jan Fleurkens uit Overloon, organisator van het eerste uur. 

Quote

,We hebben een behoorlij­ke financiële injectie gekregen

Jan Fleurkens, Organisator Schijt aan de Grens
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaanse tv’

    Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaan­se tv’

    YouTuber Ties Granzier (20), die afgelopen dinsdag in Amerika werd opgepakt omdat hij het militaire terrein Area 51 op wilde, is compleet overrompeld door zijn arrestatie. Dat vertelt hij zuchtend in een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal. Ondanks alles heeft hij vertrouwen in een goede afloop. ‘Het is niet te beschrijven wat er gebeurd is. Ik kan het niet in woorden omschrijven.’

Maasland