Drie  vrachtschepen botsten op de Maas bij Sambeek tegen elkaar.
Volledig scherm
Drie vrachtschepen botsten op de Maas bij Sambeek tegen elkaar. © SK-Media

Schip met duwbakken in botsing met twee vrachtschepen op de Maas bij Sambeek

UpdateSAMBEEK - Bij de sluis in de Maas bij Sambeek is dinsdagavond rond 19.00 uur een vrachtschip met duwbakken tegen twee andere schepen gevaren. Daarbij hebben alle drie de schepen schade opgelopen. Een van de aangevaren schepen heeft een grote scheur aan de zijkant, net boven de waterlijn, maar is volgens de brandweer niet lek.

Onduidelijk is waardoor de aanvaring is ontstaan. Mogelijk is een technisch mankement de oorzaak. Dat wordt nog onderzocht. 

De aanvaring levert volgens de brandweer geen gevaar op voor de omgeving. Beide schepen, waaronder vermoedelijk een tanker, zijn leeg. Van lekkage is dan ook geen sprake.

Een van de opvarenden is gewond geraakt en in de ambulance nagekeken. Hij of zij viel door de klap van de aanvaring. Bij de eerste melding is ook een duikteam opgeroepen. Volgens de brandweer is dat echter standaardprocedure bij een scheepvaartongeval en is er niemand vermist.

Voor de sluis aangemeerd

De drie schepen zijn nog op de plek van het ongeval. Het schip dat de aanvaring heeft veroorzaakt is een klein stuk doorgevaren en ligt in de sluis. De andere twee schepen zijn voor de sluis aangemeerd. 

De brandweer rukte even na 19.00 uur met groot materieel uit, maar kon rond 20.30 weer inpakken. Politie en Rijkswaterstaat handelen het ongeval verder af. Zij onderzoeken de oorzaak en bekijken wat er nodig is om de schade verder af te handelen.

Maasland