Volledig scherm
Leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer vierden vorig jaar dat ze geslaagd zijn. © Theo Peeters

Scholen houden score eindexamens nog voor zich

BOXMEER/CUIJK - Het grote publiek moet geduld hebben om te weten welke regionale middelbare school de beste eindexamenresultaten kan overleggen. Metameer (Boxmeer, Stevensbeek), Elzendaalcollege (Boxmeer, Gennep) en Merletcollege (Cuijk, Grave, Mill) kiezen er ook dit jaar samen voor de slagingspercentages pas bekend te maken na de herexamens later deze maand.

Woensdag was de dag waarop eindexamenkandidaten in het hele land hoorden of ze geslaagd waren of niet. Of dat ze nog in aanmerking komen voor een herkansing, om zo later deze zomer misschien alsnog de boekentas met vlag van school uit het raam te kunnen hangen. 

Verzoek Merlet

Het Merletcollege koos er al langer voor om pas na het zogeheten tweede tijdvak, als alle resultaten bekend zijn, de eigen schoolprestaties te delen met de buitenwereld. De twee andere middelbare scholen in het Land van Cuijk en Gennep deden dat tot 2017 niet. Maar op verzoek van het Merlet kiezen ook Metameer en het Elzendaal ervoor één lijn te trekken.  

Elzendaal-rector Jacques Marsmans: ,,We willen als scholen één keer het juiste en complete beeld geven. Dat voorkomt ook verwarring bij ouders. Want het maakt nogal een verschil als je voor een schooltype na het eerste tijdvak 80 procent geslaagden hebt, terwijl dat na de herexamens 92 procent is. Dat is het verschil tussen slecht en goed.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland