Volledig scherm
De brand die half augustus in Boxmeer twee gymzalen van middelbare school Metameer verwoestte, was nabij Invitare-basisschool De Bonckert. © Theo Peeters

Scholen Invitare: geen brandalarm als actie

BOXMEER - Alle directeuren van scholenkoepel Invitare steunen de landelijke schoolleidersactie vandaag. En ze staan ook achter de eisen van de vakbonden voor een beter salaris en minder werkdruk voor directeuren van basisscholen. Maar het brandalarm laten afgaan als protest tegen de arbeidsvoorwaarden, dat doen ze niet.

Invitarebestuurder Fransje van Veen: ,,Een brandoefening vinden de directeuren een serieuze kwestie, die ze niet willen koppelen aan een actie. Daarbij speelt dat de brand van de gymzaal in Boxmeer vorige maand vers in het geheugen ligt.’’

Negen scholen

Scholenstichting Invitare telt negen scholen in de regio. Die staan in Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Gennep en Bergen. De directeuren komen deze woensdagochtend wel bij elkaar om te bekijken hoe zij hun stem kunnen laten horen 'richting de cao-onderhandelaars'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland