Scholierendebat in de aula van Metameer in Stevensbeek in 2017, met onder anderen toenmalig SP-leider Emile Roemer.
Volledig scherm
PREMIUM
Scholierendebat in de aula van Metameer in Stevensbeek in 2017, met onder anderen toenmalig SP-leider Emile Roemer. © Theo Peeters

School Metameer in Stevensbeek verhuist naar Boxmeer, scholen Land van Cuijk en Gennep gaan veel nauwer samenwerken

LAND VAN CUIJK - De school van Metameer in Stevensbeek met een kleine duizend leerlingen gaat vrijwel zeker dicht en verhuist naar Boxmeer, waar de school al een jenaplanvestiging heeft en behoudt. Onderzocht wordt of Metameer kan worden ondergebracht in een nieuw schoolgebouw aan de Stationsweg in Boxmeer. 

3 reacties

 • Pam Smets

  3 dagen geleden
  Als het door mocht gaan wordt dit voor het 'aanzicht' van Stevensbeek een jeugdig verlies......natuurlijk was het regelmatig druk op het fietspad en de ontmoetingsplaatsen, en ja ze lieten ook veel rommel achter, maar overlast was er niet of weinig........Maar het gaf zeker wel een gezellige drukte.....zal stil worden in Stevensbeek.........
 • J. Zomers

  4 dagen geleden
  Het is niet zeker of het aantal leerlingen in Nederland zal gaan krimpen? Door de grote instroom van migranten en vluchtelingen stijgt het aantal inwoners en ook het aantal (schoolgaande) kinderen.
 • Willem van de Rijdt

  4 dagen geleden
  Jammer dat Stevensbeek, wat voor mij synoniem was voor onderwijsvernieuwing zowel inhoudelijk als in de verhouding leerkracht-leerling, gaat verdwijnen. Echt noodzakelijk??
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Maasland