Scholierendebat in de aula van Metameer in Stevensbeek in 2017, met onder anderen toenmalig SP-leider Emile Roemer.
Volledig scherm
PREMIUM
Scholierendebat in de aula van Metameer in Stevensbeek in 2017, met onder anderen toenmalig SP-leider Emile Roemer. © Theo Peeters

School Metameer in Stevensbeek verhuist naar Boxmeer, scholen Land van Cuijk en Gennep gaan veel nauwer samenwerken

LAND VAN CUIJK - De school van Metameer in Stevensbeek met een kleine duizend leerlingen gaat vrijwel zeker dicht en verhuist naar Boxmeer, waar de school al een jenaplanvestiging heeft en behoudt. Onderzocht wordt of Metameer kan worden ondergebracht in een nieuw schoolgebouw aan de Stationsweg in Boxmeer. 

4 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Gennep (Limburg) - dit had ik niet verwacht. Wie weet komt Gennep eerdaags ook bij gemeente Land van Cuijk * ze zijn van harte welkom.
 • Pam

  1 jaar geleden
  Als het door mocht gaan wordt dit voor het 'aanzicht' van Stevensbeek een jeugdig verlies......natuurlijk was het regelmatig druk op het fietspad en de ontmoetingsplaatsen, en ja ze lieten ook veel rommel achter, maar overlast was er niet of weinig........Maar het gaf zeker wel een gezellige drukte.....zal stil worden in Stevensbeek.........
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het is niet zeker of het aantal leerlingen in Nederland zal gaan krimpen? Door de grote instroom van migranten en vluchtelingen stijgt het aantal inwoners en ook het aantal (schoolgaande) kinderen.
 • Willem van de Rijdt

  1 jaar geleden
  Jammer dat Stevensbeek, wat voor mij synoniem was voor onderwijsvernieuwing zowel inhoudelijk als in de verhouding leerkracht-leerling, gaat verdwijnen. Echt noodzakelijk??