Volledig scherm
Scootmobielen. © Robin Utrecht

Scootmobieltocht in Boxmeer gaat niet door: geen reparatiewagen voor handen

BOXMEER  - De scootmobieltocht die gepland stond voor zaterdag 11 mei in Boxmeer gaat niet door. Het lukt de organisatie niet om een reparatiewagen te regelen. ,,En zonder reparatiewagen is het niet verantwoord zo’n tocht te houden”, zegt José Lichteveld namens Gehandicaptenbelang Boxmeer (GBB).

GBB is voor de begeleiding van de tocht afhankelijk van de bij de gemeente Boxmeer aangesloten leveranciers Welzorg en Medipoint. ,,Maar die hadden niemand voorhanden. Je moet die begeleiding wel hebben. Als iemand met de scootmobiel een ongeluk krijgt, moet je de mensen gelijk kunnen helpen.

Dan is een probleem soms binnen een kwartiertje verholpen. Als je bij pech een reparateur moet oproepen, kan het wel een uur duren voordat er uiteindelijk iemand is. Dat zou betekenen dat iedereen moet wachten. Je kan iemand niet alleen achter laten. In Cuijk hebben we bij een tocht wel eens vijf pechgevallen gehad.”

Nieuwe tocht in de planning

Lichteveld betreurt het dat de tocht niet door kan gaan. ,,De GBB vindt dit erg triest voor de scootmobielers en vrijwilligers. Die hadden zich er erg op verheugd. De kans bestaat nu dat de tocht in later stadium alsnog wordt gehouden. ,,We zijn in gesprek met Medipoint om in september een nieuwe tocht te plannen.”

Het is niet de eerste keer dat in Boxmeer een geplande scootmobieltocht niet door kan gaan. Ook in 2015 lukte het niet de tocht te houden. De reden toen was exact dezelfde als nu: geen begeleiding van een reparateur. Toen werd geopperd om de tocht maar op een doordeweekse dag te houden, maar dat is volgens Lichteveld geen optie, omdat het dan te druk is op de weg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaanse tv’

    Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaan­se tv’

    YouTuber Ties Granzier (20), die afgelopen dinsdag in Amerika werd opgepakt omdat hij het militaire terrein Area 51 op wilde, is compleet overrompeld door zijn arrestatie. Dat vertelt hij zuchtend in een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal. Ondanks alles heeft hij vertrouwen in een goede afloop. ‘Het is niet te beschrijven wat er gebeurd is. Ik kan het niet in woorden omschrijven.’

Maasland