Rust rondom het asielzoekerscentrum in Overloon. Een toekomstbeeld?
Volledig scherm
PREMIUM
Rust rondom het asielzoekerscentrum in Overloon. Een toekomstbeeld? © Ed van Alem

Sluiting dreigt voor asielzoekerscentrum in Overloon: ‘Het houdt een keer op’

OVERLOON/BOXMEER - Het asielzoekerscentrum in Overloon hangt sluiting boven het hoofd. Als er de komende maanden niets verandert en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers niet kan garanderen dat minderjarige alleenstaande vluchtelingen in de toekomst uitgesloten worden van opvang in het centrum, dan verlengt de gemeente Boxmeer de overeenkomst met het COA volgend jaar niet. 

 1. Soedanees wilde niet weg: ruiten en autospiegel aan diggelen
  PREMIUM

  Soedanees wilde niet weg: ruiten en autospie­gel aan diggelen

  DEN BOSCH/OVERLOON - Een 25-jarige Soedanese asielzoeker ging door het lint toen hij op 20 januari hoorde dat hij het asielzoekerscentrum aan de Stevensbeekseweg in Overloon moest verlaten. De man trapte tegen de rechterbuitenspiegel van een geparkeerde auto op het terrein en begon vervolgens de ruiten van het azc met een ‘boomstam’ te bewerken. Het leverde hem de gang naar de rechter op. Maar hij was zelf niet bij zijn rechtszaak aanwezig.
 2. Weren van groep jongeren uit AZC Overloon kan helemaal niet
  PREMIUM

  Weren van groep jongeren uit AZC Overloon kan helemaal niet

  OVERLOON - Burgemeester Karel van Soest kan wel bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers eisen dat minderjarige alleenstaande asielzoekers geweerd moeten worden uit het asielzoekerscentrum in Overloon, maar dat kan helemaal niet, laat een woordvoerder van het COA weten. Van Soest wil de jongeren weg hebben omdat ze onevenredig veel overlast in de dorpen Overloon en Stevensbeek veroorzaken. Inwoners hebben al langere tijd last van onder meer diefstallen en bedreigingen.