SP’er Theo Weenink in de raadzaal van Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
SP’er Theo Weenink in de raadzaal van Boxmeer. © Theo Peeters

SP Boxmeer over verkiezingsnederlaag: ‘Het zijn de partijen die schreeuwen die op het pluche terechtkomen’

BOXMEER - ,,De wonden likken en opnieuw beginnen", zegt Theo Weenink uit Boxmeer, ruim veertig jaar geleden oprichter van de SP in Boxmeer. De partij kreeg woensdag ook in zijn gemeente en die van voormalig partijleider Emile Roemer uit Sambeek een gevoelige tik. De SP was vier jaar geleden bij de landelijke verkiezingen nog de grootste in Boxmeer, maar moet nu VVD, CDA én D66 voor laten gaan. 

7 reacties

 • Willem van de Rijdt

  1 maand geleden
  Gewoon je verlies nemen en niet gaan wijzen naar maar kritisch naar jezelf kijken om verbeteringen te realiseren.
 • Charles Wit

  1 maand geleden
  @Bert Gransen FvD? PVV? Op (extreem) rechts zitten de grootste schreeuwers (en degenen die het hardst weg hollen als ze weerwoord krijgen), maar de mensen die zich nog nooit met politiek bemoeit hebben en alleen soundbitejes horen maar niet naar de rest van het verhaal luisteren, stemmen op gebakken lucht ipv inhoudt. Daarom kreeg extreem rechts zoveel stemmen, en stemde zo'n beetje iedereen tegen zijn beste belangen in.
 • Johan Koelman

  1 maand geleden
  @Mari van Delft, geen oplossingen? Volgens CPB was het programma van de SP het beste voor Nederland. Wel bij de feiten blijven. Juist door dit soort geluiden heeft de SP niet gekregen waar al jaren voor gestreden wordt... en er komt nog meer dan een toeslagenaffaire.
 • Bert Gransen

  1 maand geleden
  Er is maar 1 schreeuwpartij en dat is de SP. Dit keer is er juist niet naar de schreeuwers geluisterd, maar gekozen voor zekerheid en veiligheid.
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  Nonsens, VVD, D66 en CDA zijn alles behalve schreeuwers, die zitten bij juist bij partijen als de SP, Wilders en Baudet en die blijven gelukkig ver van het torentje.
 1. Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd
  Play

  Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd

 2. Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschilderd
  Play

  Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschil­derd

Maasland