Volledig scherm
© ThinkStock

Staatssecretaris: 'Niet nóg een reorganisatie bij Pantein'

BOXMEER - Pantein komt over een halfjaar niet met nóg een reorganisatie. Dat antwoordt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op vragen van Kamerlid Renske Leijten van de SP.

Pantein heeft Van Rijn laten weten dat de Boxmeerse zorgstichting ‘op dit moment geen aanleiding ziet voor een nieuwe reorganisatie’.

Zorgen
Pantein kondigde dit voorjaar een reorganisatie aan waarbij voor 10 miljoen euro bezuinigd moet worden en waarbij maximaal 156 gedwongen ontslagen vallen. Vakbonden en cliëntenraden maken zich ernstig zorgen over de kwaliteit van de zorg. De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet, als gevolg van de reorganisatie, bij Pantein onderzoek naar de kwaliteit van de zorg en de veiligheid.

Geen banen verloren
Pantein benadrukt dat ‘in de directe zorg aan patiënten’ geen banen verloren gaan. De banenreductie doet zich voor in het management en in ‘de ondersteunende functies’. De ontslagen doen zich voor bij het Maasziekenhuis, de thuiszorg en de regionale zorgcentra, allemaal verlieslijdend.

Problemen
Van Rijn zegt dat Pantein zelf verantwoordelijk is voor haar bedrijfsvoering en personeelsbeleid. Er is volgens hem geen aanleiding voor een onderzoek naar de financiële problemen bij de zorgkoepel, actief in Noordoost-Brabant en de kop van Limburg.

  1. Inzamelaars papier in Boxmeer kampen nog steeds met hoge kosten

    Inzamelaars papier in Boxmeer kampen nog steeds met hoge kosten

    BOXMEER - De inzamelaars van oud papier in Boxmeer, Vierlingsbeek en Overloon moeten nog steeds hoge kosten maken bij het ophalen van oud papier bij de inwoners. Het probleem waar ze sinds begin dit jaar mee kampen, is nog niet opgelost. ,,Het staat er beroerd voor’’, zegt Jan van Hout die namens voetbalvereniging Olympia'18 in Boxmeer het ophalen van oud papier regelt. Volgens hem wijst niets op een snelle oplossing.

Maasland