Volledig scherm
© ANP XTRA

Steekpartij in Boxmeer door ‘psychose’ Poolse arbeidsmigrant

DEN BOSCH/BOXMEER - Een 30-jarige Pool stak vorig jaar een landgenoot met een fors mes in de borst, in een huis voor arbeidsmigranten aan de Heistraat in Boxmeer. De man had op dat moment een psychose. Hij was volgens een psychiater en een psycholoog daarom ‘volledig ontoerekeningsvatbaar’. Het Openbaar Ministerie wil dat de man een jaar lang geplaatst wordt in een psychiatrisch ziekenhuis na de ‘poging tot doodslag’.

De 30-jarige Poolse lasser heeft al zijn hele volwassen leven grote psychische problemen. In zijn geboorteland was hij daarom verplicht om allerlei medicijnen te slikken. ,,Ik wilde dat niet meer”, vertelde de verdachte dinsdag tegen de rechtbank in Den Bosch. Dat was voor hem de reden om in mei vorig jaar naar Nederland te komen. ,,Ik ben toen meteen gestopt met mijn medicatie.”

Effecten

De effecten daarvan waren groot. ,,Ik raakte in een ernstige psychose. Ik kan nu niet precies vertellen wat er toen in mijn hoofd speelde. Het waren rare, bange, onrealistische gedachten.” De verdachte wist zelf niet meer wat er op 19 oktober 2018 gebeurde, in de woning aan de Heistraat in Boxmeer waar hij met andere arbeidsmigranten verbleef.

De verdachte stak het slachtoffer met een mes in de borst. Een poging tot doodslag, vond het Openbaar Ministerie. ,,Het spijt me verschrikkelijk”, aldus de verdachte. ,,Ik had dit nooit bij mijn volle bewustzijn gedaan.”

De verdachte kende het slachtoffer, dat pas kort in de woning verbleef: het was een ‘goede collega’. ,,Er was nooit iets voorgevallen tussen ons."

De uitspraak is over twee weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland