De deur van het azc in Overloon gaat eind mei volgend jaar dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
De deur van het azc in Overloon gaat eind mei volgend jaar dicht. © Ed van Alem

Stroom Afghaanse vluchtelingen: Overloon gaat gewoon dicht

OVERLOON - Het besluit om het azc in Overloon eind mei volgend jaar te sluiten, blijft gewoon staan. Ondanks de stroom Afghaanse vluchtelingen en ondanks de brief van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan gemeenten en provincies in Nederland.

7 reacties

 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Zomers, juist deze mensen in dichterbevolkte gebieden plaatsen biedt kansen om ze snel te integreren. Snel integreren betekent snel de taal spreken, snel de cultuur leren, snel een baan vinden en dus snel een bijdrage aan de maatschappij brengen. Dat biedt perspectief voor de mensen, en de maatschappij kost het geen geld meer maar levert het ze een nieuwe belastingbetaler op. De xenofobische Nederlander lijkt dit niet in te willen zien helaas.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  We moeten iets... Syrië gaf een instroom van 110.000 vluchtelingen. Syrië heeft 17 miljoen inwoners, Afghanistan zit op 38 miljoen. Als het nu 200.000 wordt, dan mogen we niet mopperen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Land van Cuijk wordt volgend jaar een uitgestrekte gemeente. Mill en Wanroij zijn rustige plaatsen gelegen aan de rand van de Peel waar weinig mensen wonen - daar kunnen we een goede beveiligde AZC inrichten.
 • Elroy Putman

  1 jaar geleden
  Heeft ook zat overlast gegeven.. Bij Rutte om de hoek staat ook nog een kazerne leeg..maar ja,daar zit zogenaamd high society..en zullen het daarom niet in t hoofd halen om dat vol te duwen met afghanen
 • jeroen van zwieten-aerendonck

  1 jaar geleden
  Dicht is dicht en zal ook niet meer open gaan,gelukkig. Wij ervaren hier veel meer rust,..