Volledig scherm
Restaurant 't Veerhuis in Oeffelt is verlaten en vervallen. © Ed van Alem

't Veerhuis moet weer gaan bruisen

OEFFELT - Een kopje koffie, broodje, kom soep of een eenvoudige maaltijd, als het aan eigenaar Hans van den Hombergh ligt, gaat ’t Veerhuis in Oeffelt weer bruisen. Nu ligt het pand er verlaten en troosteloos bij. Sinds de sluiting in september van dit jaar hangen er grote kettingen op de poort, is het er stil en leeg. Wat vooral opvalt, is de desolate toestand van het statige gebouw en zijn omgeving.

Het Veerhuis staat momenteel te koop voor het bedrag van 650.000 euro. Het Veerhuis staat momenteel te koop voor het bedrag van 650.000 euro.

Verhuurder
„Maar misschien komt er wel weer een nieuwe uitbater in aan wie ik het verhuur”, zegt Van den Hombergh. Het pand is de laatste 23 jaar verhuurd geweest. Eerst aan drie vrienden onder de noemer van Nieuw Oeffelts Peil en de laatste dertien jaar aan Nicolette Rademaker. Van den Hombergh is momenteel druk bezig met de renovatie van het vervallen pand.

Uitbater
In september van dit jaar trok Rademaker de stekker uit het hotel-restaurant. Klanten bleven weg. Rademaker (48) had geen zin om te wachten op een nakend faillissement. „De werkzaamheden aan diverse provinciale wegen hebben ons de das omgedaan”, geeft Rademaker als verklaring. Op de vraag waarom het gebouw er zo slecht onderhouden uitziet, wil Rademaker niet veel zeggen. „Het is niet mijn pand”, zegt ze slechts. „Ik ben er met pijn in mijn hart gestopt. ’t Veerhuis blijft een prachtige plek.”

Lees het volledige verhaal over 't Veerhuis in De Gelderlander van dinsdag 22 november, editie Maasland, of bekijk de e-paper.

Maasland