Volledig scherm
Weekbladen in het Land van Cuijk van De Persgroep © dg

Toekomst regionale weekbladen Land van Cuijk onzeker door verkoop aan nieuwe uitgever

BOXMEER - Boxmeers Weekblad, Cuijks Weekblad, Graafsche Courant en De Koerier Mill, de kans bestaat dat deze regionale huis-aan-huisbladen in het Land van Cuijk die nu nog in handen zijn van De Persgroep ophouden te bestaan. Medewerkers zijn, zo laten enkele personeelsleden weten,  vorige week ingelicht door bladenmanager Frank Kuijpers.

Volgens diverse medewerkers, die geen van allen met naam en toenaam in de krant willen, is hen te kennen gegeven dat de bladen naar een andere uitgever gaan, maar dat die de titels niet voortzet. ,,Op 1 oktober gaat de stekker eruit. De titels worden overgenomen door Talvi, dat is de uitgever van onder andere De Maasdriehoek. Maar die titels worden niet meer in de markt gezet. Ze gaan in rook op’’, zegt een van de werknemers van uitgeverij Van den Munckhof Print & Media, waar De Persgroep de bladen heeft ondergebracht.

Geheimhoudingsplicht

Chris van den Munckhof zegt geen mededelingen te kunnen doen, omdat hij gehouden is aan een geheimhoudingsplicht.

Jan van Dun, directeur van de sectie huis-aan-huisbladen van De Persgroep, bevestigt de verkoop van de titels. Aan wie, wil hij niet zeggen, eveneens vanwege een geheimhoudingsplicht. ,,Waarschijnlijk worden ze verkocht, alleen de handtekening is nog niet onder het contract gezet.”

Een medewerker van uitgeverij Talvi in Uden verwijst voor commentaar naar Erhardt Soetebroek van uitgeverij Telstar in Pijnacker, waar Talvi weer onder valt. Soetebroek: ,,Ik kan mededelingen doen over zaken als ze rond zijn of als ze kloppen. Hier kan ik niets over zeggen.” Soetebroek bevestigt dat hij de deal van De Persgroep met Talvi noch kan bevestigen, noch kan ontkennen.

Dagelijkse business

Quote

Wat een koper met de titels doet die hij overneemt, is niet aan ons. Die keuze is aan hem.

Jan van Dun , directeur huis-aan-huisbladen De Persgroep

Volgens De Persgroep-directeur Van Dun is het verkopen van bladen zijn dagelijkse business. ,,Dat is wat ik al jaren doe. Ik koop en verkoop bladen om De Persgroep te verbeteren. Sterke titels behouden we. Wat een koper met de titels doet die hij overneemt, is niet aan ons. Die keuze is aan hem. Deze week of volgende week zal er meer duidelijkheid zijn.”

De titels die verdwijnen, hebben een grote historie in het Land van Cuijk. Zo bestaat het Boxmeers Weekblad al sinds 1868 en de Graafsche Courant zelfs sinds 1852.

Vorige eeuw

De bladen waren in de vorige eeuw geduchte concurrenten voor onder meer De Gelderlander. Door bezuinigingen en het wegzakken van advertentieverkoop voor gedrukte kranten zijn de bladen ver weggezakt. Daarbij hebben ze concurrentie gekregen. In Boxmeer van DeBoK en in Mill van De Nije Krant. De uitgeverij van DeBok maakte deze week bekend dat in Cuijk dit jaar een broertje komt van de Boxmeerse krant die eens in de twee weken verschijnt: DeStieR.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland