Volop feest in de tent van de Huibuuke
Volledig scherm
Volop feest in de tent van de Huibuuke © Albert Hendriks

Topopkomst bij jubileumfeest Huibuuke in Overloon

OVERLOON - Even zag het ernaar uit dat het  feest ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Huibuuke in Overloon met minder mensen dan verwacht gevierd moest worden. Maar de opgebouwde tent stroomde zaterdag toch nog vol met ruim 1100 betalende mensen. Er moest zelfs nee worden verkocht. ,,Het liep aanvankelijk niet zo storm”, zegt penningmeester Wim von der Heide.  

Nu is hij een blij mens. Niet alleen vanwege de opkomst. ,,Het was een geslaagd feest. Net als vrijdagavond toen er vier bands optraden om de gemeenschap van Overloon te bedanken voor hun betrokkenheid. Een spetterend mooie avond met 725 bezoekers.”

Hoogtepunt bleef de zaterdag. ,,We hadden twee podia opgebouwd zodat de bands om en om konden spelen.  Carnavalsverenigingen uit de gemeente Boxmeer waren uitgenodigd om het jubileum mee te vieren.” Ook die zorgden voor muziek. 

Begin februari staan vier bonte avonden bij de Huibuuke op het programma.  22 februari barst het echte carnavalsfeest pas echt los. 

Volle bak in Overloon.
Volledig scherm
Volle bak in Overloon. © Albert Hendriks

Maasland