Twee inwoners van Boxmeer overleden door coronavirus

BOXMEER - Twee inwoners van de gemeente Boxmeer zijn overleden aan het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in het dagelijkse overzicht van nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen over de afgelopen 24 uur. 

Daarmee is het totaal aantal doden in Boxmeer opgelopen naar 24. Zij zijn bewezen overleden aan ziekteverschijnselen veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. In de andere gemeenten in deze regio bleef het aantal bewezen sterfgevallen gelijk: Cuijk (9), Gennep (10), Grave (10), Mill & Sint Hubert (4) en Sint Anthonis (10).

Dankbetuiging voor het zorgpersoneel van het Maasziekenhuis in Beugen.
Volledig scherm
Dankbetuiging voor het zorgpersoneel van het Maasziekenhuis in Beugen. © Ed van Alem

Landelijk werden de afgelopen 24 uur 98 sterfgevallen gemeld. Het totaal aantal bewezen Nederlandse coronadoden is nu opgelopen tot 4893 inwoners.

Het RIVM kreeg tot nu toe 10.854 meldingen van mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of zijn geweest, een toename van 85 patiënten. Vanuit het Land van Cuijk en in de gemeente Gennep werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. 

Omdat veel ziekenhuizen hun administratie van de afgelopen dagen nog moeten bijwerken, verwacht het RIVM dat het landelijke aantal gemelde slachtoffers en ziekenhuisopnames over die dagen nog zal stijgen. Het absolute aantal coronadoden ligt sowieso hoger. Dit komt doordat bij lang niet alle sterfgevallen wordt nagegaan of Covid-19 hierbij een rol heeft gespeeld. 

Maasland