Twee ziekenhuisopnames gemeld in Land van Cuijk

BOXMEER / GENNEP - Een inwoner van Boxmeer en een uit Grave zijn de afgelopen 24 uur met coronaverschijnselen in een ziekenhuis opgenomen. In de overige gemeenten in het Land van Cuijk bleef het aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) gelijk. Dat geldt ook voor Gennep.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Sint Anthonis blijft in deze regio met veertien inwoners de gemeente met de meeste ziekenhuisopnames. Grave, Gennep en Boxmeer tellen nu ieder 11 inwoners die door het Covid-19-virus in het ziekenhuis zijn beland. Uit Cuijk en Mill en Sint Hubert zijn 6 personen opgenomen of opgenomen geweest.

In Nederland zijn de afgelopen 24 uur in totaal 166 meldingen gedaan van mensen die aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden. Het totaal komt daarmee op het totaal daarmee op 1339 sterfgevallen. Eén overledene is tussen de 35 en 40 jaar oud en één tussen de 45 en 50 jaar. Van alle overleden personen tot nu toe waren er 24 tussen de 50 en 60 jaar oud, blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal Nederlanders dat is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis is met 625 nieuwe gevallen gestegen naar 5784. 14.697 mensen zijn positief getest op het virus, een stijging met 1083 personen.

De gemeente Nijmegen maakte eerder vandaag bekend dat er twee inwoners zijn overleden aan het coronavirus. De Waalstad telt nu 16 sterfgevallen. 

Maasland