Volledig scherm
PREMIUM
© Ed van Alem

Varkenshouders moeten goed gaan rekenen: loont het om te stoppen?

ERLECOM/ SAMBEEK - Veel varkensboeren zullen zich inschrijven voor de gisteren opengestelde financiële overheidsregeling die hen moet helpen om te gaan stoppen. Maar of dat hen het meeste oplevert, is nog zeer de vraag.

Een varkensboer in het Land van Cuijk kan 151 euro krijgen per vleesvarken als hij meedoet  aan de regeling voor een ‘warme sanering’ van de sector. Het Rijk heeft daarvoor een subsidiepot van in totaal 180 miljoen euro klaargezet.

De POV, de belangenvereniging van varkensboeren, denkt dat er veel belangstelling voor zal zijn. Maar de motivatie verschilt en iedereen die zich inschrijft kan alle opties openhouden.

,,Met een inschrijving koop je ook tijd om de ontwikkelingen rond stikstof af te wachten’’, voorziet POV-voorzitter Linda Janssen uit Erlecom.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
    PREMIUM
    In Bedrijf

    Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

    BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.

Maasland