De moord op tonprater Frank Schrijen aan de Steenstraat in Boxmeer: de politie doet onderzoek in de woning boven de opticien.
Volledig scherm
De moord op tonprater Frank Schrijen aan de Steenstraat in Boxmeer: de politie doet onderzoek in de woning boven de opticien. © Tom Hessels

Verdachte van moord op tonprater Boxmeer blijft vastzitten

‘s-HERTOGENBOSCH/BOXMEER - De 26-jarige verdachte van de moord op de bekende  tonprater Frank Schrijen blijft in voorarrest. De man is woensdag voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch op verdenking van doodslag dan wel moord. De rechtbank heeft zijn voorarrest met 90 dagen verlengd. 

De man wordt er van verdacht dat hij de 56-jarige Schrijen met van geweld van het leven heeft beroofd. Schrijen werd zondagavond 1 maart dood in zijn bovenwoning in het centrum van Boxmeer gevonden. Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant wil nog niets kwijt over de achtergrond van het misdrijf. Het onderzoek loopt nog volop, zegt een woordvoerder. 

Wisselende contacten

Van het slachtoffer was bekend dat hij wisselende seksuele contacten had met andere mannen en geregeld jonge mannen bij hem thuis uitnodigde. Tegenover zijn dorpsgenoten maakte Schrijen er tevens geen geheim van dat hij met zijn carnavalsoptredens veel contant geld verdiende. 

 De 26-jarige verdachte is afkomstig uit Trinidad en Tobago. Hij werd aangehouden in een woning in Gilze, waar hij op dat moment verbleef. De man stond ingeschreven bij een azc in de buurt.

Maasland