Volledig scherm
Het oude politiebureau van Boxmeer, vlak voor de veiling begin dit jaar. © Ed van Alem

Verkoop politiebureau Boxmeer duurt wat langer

BOXMEER - Staat het politiebureau van Boxmeer opnieuw te koop? Omdat er nog 'te koop’ op staat.  

,,We zijn nog steeds de koper’’, zegt directeur Wiljan Laarakkers van sloopbedrijf Laarakkers uit Sambeek. ,,De officiële overdracht gaat half augustus gebeuren.’’
Het heeft, aldus de directeur, alleen wat langer geduurd om over details in de koopovereenkomst overeenstemming te bereiken met de politie.

Kantoor

Laarakkers ‘won’ in januari de landelijke online veiling van het Boxmeerse politiebureau. Het Sambeekse bedrijf wil er een kantoor van maken voor eigen gebruik. Wiljan Laarakkers: ,,Vanaf oktober gaan we het bureau langzaam ombouwen tot kantoorpand. In het voorjaar van 2020 hopen we het kantoor in gebruik te nemen. Dat jaar bestaan we ook 75 jaar.’’  

Het Boxmeerse politiebureau ging in februari 2017 dicht. Sluiting is onderdeel van de reorganisatie van de landelijke politie, waarbij ‘dure’ kantoorpanden worden afgestoten. Agenten moeten meer op straat zijn. Van hen wordt ook verwacht dat ze op locatie, in onder meer buurthuizen en wijkcentra, werken met laptop en mobieltje.  

Politiebureau Cuijk

Agenten in het Land van Cuijk hebben nu ‘Cuijk’ als uitvalsbasis. Al staat het politiebureau daar ook al langer op de nominatie gesloten te worden. Het zou aanvankelijk dit jaar al dicht gaan. Maar mede dankzij een lobby van de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar is sluiting van het Cuijkse politiebureau voorlopig uitgesteld. 

Sinds afgelopen voorjaar gebruikt de regionale politie een nieuw hoofdkantoor in Uden. Hiervandaan werken de meeste van de tweehonderd agenten in het district Maas en Leijgraaf. De vijf Land van Cuijkse gemeenten behoren tot dit district.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland