Veroordeelde crimineel pleegt gewapende overvallen tijdens verlof

OVERLOON - Een 28-jarige gedetineerde is aangehouden voor drie recente overvallen, waaronder die op een vakantiepark in Overloon. De crimineel is aangehouden in de gevangenis in Ter Peel, waar hij een celstraf uitzit van 15 jaar voor een 'levensdelict'.

Een levensdelict is een misdrijf dat andermans dood tot gevolg heeft. 

De drie gewapende overvallen zijn gepleegd op het moment dat hij op weekeindverlof was. De man werd vrijdag aangehouden, meldde het Openbaar Ministerie woensdag. Bij een doorzoeking van zijn cel heeft de politie een vuurwapen en munitie aangetroffen. In de auto van de verdachte werd een Kalasjnikov gevonden.

Overvallen
De man wordt verder verdacht van overvallen in Geleen en Someren en het bezit van vuurwapens. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de verdachte afgelopen maandag met veertien dagen verlengd.

Vakantiepark
De overval op vakantiepark De Vers in Overloon was op vrijdagavond 20 januari. Twee mannen drongen de receptie binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Tijdens de overval in Geleen drongen twee mannen op eerste kerstdag een supermarkt binnen. Ook daar bedreigden zij het personeel met een wapen. 

De overval in Someren gebeurde in een filiaal van de Kruidvat. Die winkel werd op zaterdagavond 14 januari door twee mannen overvallen. 

Enkelband
Omdat de verdachte al een gedeelte van zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, mocht hij op verlof. De verdachte was sinds oktober 2016 overgeplaatst naar een halfopen inrichting. Hij mocht in het weekeinde met een enkelband om op verlof. De overvallen zijn dan ook gepleegd toen hij op verlof was.

Aanhoudingen
Het onderzoek naar de gewapende overvallen is nog in volle gang. Het Openbaar Ministerie sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachte zit vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De Dienst Justitiële Inrichtingen is ook een intern onderzoek gestart.

Volledig scherm
Politie na de overval bij vakantiepark De Vers in Overloon. © SK-Media

Maasland