Volledig scherm
Twee politiemensen doen onderzoek naar de toedracht van de botsing tussen de wildcrosser en de boa vorig jaar. © Saskia Kusters/SK Media

Vluchtende motorcrosser rijdt 2 boa's aan in Overloon

OVERLOON - Een 25-jarige motorcrosser uit Venray heeft zondagmorgen in Overloon 2 buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) aangereden nadat zij hem een stopteken hadden gegeven. De boa's, een 52-jarige vrouw uit Grave en een 50-jarige man uit Haps zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De Venraynaar is eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep verwondingen op aan zijn rug.

Controle
De 2 boa's waren samen met nog een collega in het buitengebied van Overloon aan het controleren op wildcrossen ter hoogte van de Groeningsedijk. Toen de boa's de 25-jarige en nog 2 andere motorrijders in het bos zagen crossen besloten ze het drietal een stopteken te geven.

Botsing
De crossers waren hier echter niet van gediend en reden er direct vandoor. Tijdens de vlucht klapte de crosser uit Venray op de 2 boa's. De politie heeft de zaak in onderzoek.

  1. Voor Judith en Tineke Steenbrink is barok hun dagelijkse wereld
    Klassiek

    Voor Judith en Tineke Steenbrink is barok hun dagelijkse wereld

    AMSTERDAM/UTRECHT De een-eiïge tweeling Judith en Tineke Steenbrink, in 1977 geboren in Nijmegen en getogen in Boxmeer, heeft met het door hen opgerichte ensemble Holland Baroque naam gemaakt, in binnen-en buitenland. Judith (viool) en Tineke (klavecimbel) zijn in de race voor de Edison Klassiek Publieksprijs 2017. Hun troef is het album Carrousel. Die plaat met allerlei soorten muziek heeft het in Amsterdam en Utrecht wonende duo opgenomen met de Rotterdamse trompettist Eric Vloeimans. Zondag wordt de winnaar van de Edison bekendgemaakt. Twee vrouwen, vijf stellingen.

Maasland