Volledig scherm
PREMIUM
De gasmeter verdwijnt in Vortum-Mullem, is de bedoeling. © ANP

Vortum-Mullem in 2025 gasvrij

VORTUM-MULLEM - Inwoners van Vortum-Mullem moeten vanaf 2025  niet meer afhankelijk zijn van gas als energiebron. De 256 woningen en gebouwen zijn dan van de gaskraan losgekoppeld. Dat doel heeft de gemeente Boxmeer zich gesteld. Er wordt snel begonnen met een experiment met 20 woningen, de rest volgt daarna.

Er wordt nog wel een voorbehoud gemaakt. De gemeente heeft voor het project een subsidie aangevraagd bij de rijksoverheid van ruim 5,2 miljoen euro. ,,We doen het in fases. We beginnen met de 20 woningen, dan nog eens 50, daarna 100 en dan de resterende 86.", zegt een woordvoerster. ,,Maar we moeten dus nog een slag om de arm houden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Proeflokaal Goesting in Venray wint Café Top 100 Publieksprijs

    Proeflo­kaal Goesting in Venray wint Café Top 100 Publieks­prijs

    VENRAY - Proeflokaal Goesting aan het Henseniusplein in Venray heeft de hoofdprijs binnengesleept in de Café Top 100 Publieksprijs 2018. Vooral via Facebook trok het café veel stemmen binnen. Daar liet het Venrayse bedrijf foto's, filmpjes, berichten en oproepen passeren om de grote klantenkring te laten stemmen. Die niet aflatende inspanning gecombineerd met de waardering van de klanten voor het proeflokaal zorgden ervoor dat dat lukte.

Maasland