Hulpdiensten aan de poort van het asielzoekerscentrum Overloon na een vechtpartij.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten aan de poort van het asielzoekerscentrum Overloon na een vechtpartij. © SK-Media

Vraagtekens bij ‘rampzalige enquête’ over asielzoekerscentrum

OVERLOON - In Overloon worden grote vraagtekens geplaatst bij de enquête naar de ervaringen met zes jaar opvang van asielzoekers die onlangs is gestart. Dorpsraadvoorzitter Erik van den Dungen spreekt zelfs over ‘een rampzalige enquête’ van een door de gemeente Boxmeer ingeschakeld bureau. De vragenlijst is mede opgesteld naar aanleiding van overlast in de laatste jaren, vaak in de vorm van vechtpartijtjes, auto- en winkeldiefstallen en woninginbraken. 

4 reacties

 • Jeroen Verhoeven

  2 maanden geleden
  @Charles en @ Kremers: jullie hebben gelijk: ik heb gekeken naar inwonersaantallen, niet naar verstuurde adressen. Dus dit behoeft enige correctie. Staat niet weg dat dan de percentage uit Stevensbeek en Overloon kleiner wordt...
 • Charles Wit

  2 maanden geleden
  @Jeroen Verhoeven Als het onderzoek goed is opgezet, dan kan dat niet; alle uitslagen zouden geanonimiseerd moeten zijn. Echter klopt het wel dat er een veel te groot net is uitgegooid. De plaatsen met de meeste overlast zijn gewoon (in volgorde); Overloon en Stevensbeek, daarna na een hele tijd pas Sint Anthonis, Boxmeer en Oploo.
 • Kremers

  2 maanden geleden
  @Jeoen Verhoeven, er wordt in het artikel gesproken over 13.000 adressen , wat het percentage van 35% ook niet vertegenwoordigd. Is maar rond de 2000 adressen waardoor je maar amper op 15% uitkomt.
 • Jeroen Verhoeven

  2 maanden geleden
  Misschien een tip voor het extern onderzoeksbureau en gemeente: hang aan de resultaten van Stevensbeek en Overloon een hogere "score" met de resultaten van de enquête. Het heeft namelijk geen zin om een enquête uit te smeren over 13.000 personen, terwijl Stevensbeek en Overloon (resp. 720 + 3950 = 4670 inwoners) 35% vertegenwoordigd. Hierbij inwoners geteld, dus ook kinderen etc. vertegenwoordigd.
 1. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

 2. Brand legt Nijmeegse schuur in de as
  Play

  Brand legt Nijmeegse schuur in de as

Maasland