Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Vriendengroep zorgt zelf wel voor pendelbussen tussen Boxmeer en Nijmegen

BOXMEER - Geen treinen tijdens Koningsdag van en naar Nijmegen, slechts een enkele bus die wordt ingezet. Het was voor een vriendengroep uit Boxmeer reden om komende zaterdag zelf de busdienst BONI op te zetten.

Quote

Daarom hebben we zelf maar bussen, inclusief chauffeur, gehuurd

Ivo de Hoog, BONI

,,De timing om tijdens Koningsdag aan het spoor te gaan werken, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk”, zegt Ivo de Hoog namens de Boxmeerse vriendengroep BONI.

Volgens Frank van Dommelen van ProRail kon het niet anders. De komende week wordt op de Maaslijn een nieuw beveiligingssysteem in gebruik genomen.

,,Er zijn veel grote projecten in Nederland. Dit project op de Maaslijn doe je niet zomaar even tussendoor’’, verklaart hij.

De planning is met veel instanties gekozen. Eigenlijk kan het niet anders dan tijdens een schoolvakantie en je kan niet alles in de zomervakantie plannen. Ik snap dat het zuur is dat het nu tijdens Koningsnacht en -dag valt. Maar het ging niet anders.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland