Volledig scherm
PREMIUM
John Maassen & Helma Jansen in hun tuin Weidezicht in Overloon. © Ed van Alem

Waarom de tuin bij Helma en John in Overloon wel mooi groen is

OVERLOON - Bij menig bezoeker van Weidezicht in Overloon, de grote hobby- en kijktuin van Helma Jansen en John Maassen, valt de mond, open van verbazing. Zeker nu. Hoe het kan, klinkt het dan, dat alles er na de recordwarme en kurkdroge zomer nog zo mooi en vooral zó groen bij ligt. 

Ook gisteren opende het echtpaar weer de deuren van zijn kijktuin, 'om mensen te ontmoeten en de liefde voor tuinieren te delen'. ,,Hoe het kan dat het hier nog zo groen is?  Dat begint bij de basis’’, zegt Helma. ,,Zorg, zeker hier op de zandgronden, voor een goede bemesting van de grond. Wij hebben champignonmest gebruikt, verrijkt met humus. Zo hou je het water ook goed vast. En zet je planten dicht bij elkaar. Hebben ze ook steun van elkaar. Dan kan zon en wind er niet makkelijk bij. Zon en wind drogen namelijk alles uit.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland