Volledig scherm
Archieffoto: Zweven boven de kermis in Boxmeer. © DG

Website kermissen gemeente Boxmeer na privacycheck weer online

BOXMEER - De website kermisboxmeer.nl is weer online. De site was uit voorzorg offline gehaald, omdat er foto’s op stonden van mensen aan wie vooraf geen toestemming was gevraagd. Hiervoor in de plaats staan er nu impressiefoto’s.

De site over de kermissen in de gemeente Boxmeer was vorige week zelf door de gemeente op zwart gezet. 
Ze wilde namelijk niet met allerlei claims worden geconfronteerd in verband met de AVG. 

Deze mogelijkheid werd door de juridische afdeling van de gemeente zelf geopperd. ,,Onze afdeling communicatie heeft in een recent verleden een klacht gehad over het plaatsen van een foto van de Vaart (de Boxmeerse processie, red.)”, zegt wethouder Willy Hendriks. 

De kermissen hadden al wel voorzorgsmaatregelen getroffen door het plaatsen van borden. Hierop was te lezen dat mensen gefotografeerd kunnen worden en dat de foto’s ook gebruikt kunnen worden in publicaties.

‘Vals spel spelen’

Volgens Hendriks wil de gemeente ook niet het risico lopen dat iemand ‘vals spel’ gaat spelen: bewust op de foto gaan staan om daarna een claim in te dienen. Inmiddels is de website gescreend op basis van de AVG en is bovenstaande niet meer mogelijk.

Het terugbrengen van de website komt precies op tijd voor de kermis in Overloon. Deze vindt plaats van 17 tot en met 21 augustus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland