Zweven boven de kermis in Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Zweven boven de kermis in Boxmeer. © DG

Website kermissen gemeente Boxmeer op zwart uit angst voor privacy-claims

BOXMEER - De website van de kermissen in de gemeente Boxmeer is uit de lucht gehaald. Dat heeft de gemeente zelf gedaan nadat er opmerkingen waren gemaakt over de privacywet. Op de site waren foto's geplaatst van mensen aan wie vooraf geen toestemming is gevraagd. Om straks niet met allerlei claims te worden geconfronteerd, is besloten de website op zwart te zetten.

Volgens kermismeester Antoine Eijkens kreeg hij op vakantie een telefoontje dat er problemen waren. ,,We zouden in overtreding zijn. Ik heb het kortgesloten met het gemeentebestuur dat besloot de site stop te zetten. Na de vakantietijd gaan we kijken hoe we dit kunnen oplossen.”

De mogelijkheid van claims werd door de juridische afdeling van de gemeente zelf geopperd. ,,Onze afdeling communicatie heeft in een recent verleden een klacht gehad over het plaatsen van een foto van de Vaart (de Boxmeerse processie, red.)”, zegt wethouder Willy Hendriks. ,,Iemand had geklaagd dat daar geen toestemming voor was gegeven. We hebben daar veel trammelant over gehad maar het uiteindelijk in de kiem kunnen smoren. De bewuste foto is eraf gehaald.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland