Zweven boven de kermis in Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Zweven boven de kermis in Boxmeer. © DG

Website kermissen gemeente Boxmeer op zwart uit angst voor privacy-claims

BOXMEER - De website van de kermissen in de gemeente Boxmeer is uit de lucht gehaald. Dat heeft de gemeente zelf gedaan nadat er opmerkingen waren gemaakt over de privacywet. Op de site waren foto's geplaatst van mensen aan wie vooraf geen toestemming is gevraagd. Om straks niet met allerlei claims te worden geconfronteerd, is besloten de website op zwart te zetten.

12 reacties

 • siebers

  4 jaar geleden
  De juridische afdeling heeft haar zaakjes op orde, jij bent degene die er niets van begrijpt. Vrijheid van meningsuiting geeft je niet het recht zomaar iedereen op de foto te zetten en deze foto's te publiceren, godzijdank. Er zijn genoeg mensen die geen behoefte hebben om herkenbaar met foto op internet te komen staan, en gelukkig hebben ze dat recht ook.
 • Poe

  4 jaar geleden
  Wel lachen , iedereen heeft een camera en gebruikt die vooral met kinderen op de kermis . Waar hebben we het over .
 • harm

  4 jaar geleden
  Gelukkig wel, anders zou iedereen zomaar jou als persoon kunnen fotograferen en deze foto(s) op internet kunnen zetten (denk even door, dus ook grote privacy minnende bedrijven). Dit heeft overigens helemaal niets met "vrijheid van meningsuiting" te maken. Zo is het bijv. ook niet toegestaan een beveilingscamera op de openbare weg te richten.
 • peter saras

  4 jaar geleden
  Nee hoor op dit gebied is niks veranderd tegenover vroeger. Sommigen smeren wel alles onder AVG...
 • DeLachendePikolo

  4 jaar geleden
  Als dat zo is dan moet dat de lading wel dekken!?